Petiție Hala Matache

23 octombrie 2012

Hala Matache Macelaru

Vă aducem în atenție un proiect al Primăriei Municipiului București ce vizează Hala Matache.

Domnul primar Sorin Oprescu a încheiat o înțelegere cu mai bine de 40 de organizații non-guvernamentale pe data de 15 iulie 2011, în cadrul unei conferințe de presă comune.

Puteți citi aici comunicatul de presă al Primăriei Municipiului București.

Există o soluție alternativă, oferită de Arhitecții Voluntari, pentru a demonstra că se poate păstra Hala Matache pe locul ei (igienizată, restaurată și reintrodusă în circuitul economic și turistic), adaptând șoseaua:

http://arhiforum.ro/proiecte/solutie-alternativa-la-diametrala-buzesti-berzei

Costuri expropriere Hala Matache: circa 1,5 milioane de euro.

Lucrările în zonă, cele din 2011: circa 19 milioane de euro

Demolare, reconstruire, mutare: alte costuri…

Costuri de intervenție urgentă: maximum 100 000 de euro

Ce putem solicita PMB, în calitate de cetățeni:

  • să cheltuiască banii cumpătat;
  • să igienizeze și să întrețină zona Halei Matache;
  • respect față de istorie: să păstreze Hala Matache pe locul unde a fost ea construită și să adapteze amenajarea șoselei moderne, care poate coexista în armonie cu orașul vechi.

De aici puteți descărca petiția „Bună dimineața, București!“ pentru Hala Matache.

Pentru lista instituțiilor cărora le puteți trimite petiția click aici.

„Bună dimineața, București!” nu poate fi reprezentată sau angajată prin cititorii sau voluntarii ei. Orice sesizare sau petiție transmisă oricărei autorități a statului de către cititori va fi redactată de aceștia în nume propriu.

De asemenea, vă încurajăm să ne trimiteți pe adresa redacției (redactie@infobdb.ro) răspunsurile autorităților pentru a publica poveștile de succes și problemele întâmpinate în demersul dvs.

Un comentariu

  1. ing. Teodor Iliescu
    1 noiembrie 2012 at 01:26

    Stie cineva de aici ce pateste un notar in anul 2012 in Romania cu puterea nelimitata si nesimtirea de a vinde prin contract de vanzare cumparare si parti dintr-un alt imobil (adica o proprietate privata) decat cel mentionat in contract, fara sa verifice actele pe care le incheie si pe care legea il obliga sa le verifice? NIMIC! El/Ea poate sa greseasca intentionat actul notarial de vanzare-cumparare (mai ales cand se fac EXPROPRIERI) ca sa „puna umarul” la NATIONALIZAREA ROMANIEI, adica mai pe scurt distrugerea Proprietatii Private, pentru ca stie, dinainte, ca in proces este aparat tacit de completul de judecata! Asa e inteleasa democratia de neocomunistii din justitie ajunsi la mana samsarilor de imobile din Bucuresti. In alta ordine de idei, observ ca prin „soluția alternativă oferită de arhitecții voluntari” din nou proprietatea mea este vizata spre o alta „expropriere” NATIONALIZARE pentru a face loc unor mici blocuri noi pentru OAMENI NOI! … Hmmmm

Adaugă un comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publicată. (*) - câmpuri obligatorii

*

Vreau să primesc notificări prin e-mail când apar comentarii noi.
Dacă doriți să primiți notificări fără a scrie acum un comentariu, click aici.