Cu barca prin București

12 noiembrie 2012

cu barca prin București - 2

Luna trecută, răsfoind știrile, am aflat cu stupoare că Bucureștiul are o deltă: Delta Văcărești. Fantastic! Ceea ce nu va fi la fel de fantastic luna aceasta este faptul că (pentru a câta oară!?!) la primele ploi mai serioase, orășelul nostru va avea iarăși lacuri și bălți. Noi ne vom scălda din nou, cu aceeași încântare, eternele cizme de cauciuc, în cel mai fericit caz, iar în cel mai trist… direct picioarele. Vom avea din nou ocazia să ne rupem o mână, un picior și asta tot în cel mai fericit caz, pentru că există și deosebita șansă de a pica cu totul într-unul dintre canalele fără capac și acoperite de ploi ale micii noastre Veneții de moment.

De fapt, avem o grămadă de alte șanse, nu doar una: să ne facem praf și mașinile și pe noi înlăuntrul lor, atunci când una dintre roți se va bloca într-un canal, să facem un duș scurt și rece atunci când șoferii cu „extrem de mult bun simț“ vor trece într-o mare viteză prin bălțile de lângă noi. Chiar așa: să nu mai cheltuim atâția bani pe skijeturi, vara la mare, pentru că ne putem bucura de aceeași distracție chiar aici, în București, trecând în viteză cu propria mașină sau cu autobuzul prin pasajele inundate la fiecare ploaie. Dar nu-i nimic, ne mai propune domnul primar general încă vreo două pasaje, pe la Kiseleff și Aviatorilor, ca să fie mai variat și să nu ducem lipsă!

Oare mai e cazul să pomenesc reacțiile șoferilor de troleibuze, care opresc acolo unde-i balta mai adâncă, pentru că apa le ajunge la bateria troleibuzului? Deschid ușile și urlă înăuntru: „Gata, nu merg mai departe că face scurtcircuit! Cine vrea, coboară!“. Atunci, cu o nesfârșită plăcere, sărim grațios în apa care ne ajunge până la… Adevărul e că nu e deloc plictisitor, atâtea zile cu gondola, ba prin Tineretului, ba prin Militari, ba Pantelimon. Locuri sunt destule, nu ducem lipsă.

cu barca prin Bucureștii - 1

Acum însă, ca s-o spun p’a dreaptă, nici cu noi nu mi-e rușine. Oare de ce s-or înfunda și canalele astea? Și oare de ce unele nu mai au capace? Că doar nu vine Zmeul cel Rău și le fură! Sau vin și zmei dintr-ăștia răi?! Probabil… și probabil unii își mai așază și mașinile, tomberoanele, chioșculețele peste gurile de scurgere, sau zăpada, pe care încearcă să o dea din drum și, uite-așa, ne pomenim că ni se inundă subsolurile blocurilor. Vedeți? E un cerc vicios!

Cât despre zăpada care, tot în viitorul foarte apropiat, e posibil să ne „inunde“ străzile și să ne oblige iar la construit igluuri peste mașini, vom vorbi într-un număr viitor. Până atunci, fiți precauți, pregătiți cizmele, bărcuțele și nu ratați un curs de înot.

Pe curând!

Foto: Alexandru Oglindă

Adaugă un comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publicată. (*) - câmpuri obligatorii

*

Vreau să primesc notificări prin e-mail când apar comentarii noi.
Dacă doriți să primiți notificări fără a scrie acum un comentariu, click aici.