Salonul Sticlei 2013

25 iunie 2013

cuptor sticlă

Marcând existența neîntreruptă a douăzeci și cinci de ediții, Salonul Sticlei s-a deschis anul acesta pe 14 iunie și se desfășoară pe durata a două săptămâni, până pe 29 iunie, într-un spațiu prețios și neconvențional pentru o galerie de artă așa cum eram obișnuiți: casa Ion Mincu, clădire ce aparține Ordinului Arhitecților din România, aflată în strada Pictor Arthur Verona, nr. 19, sector 1, București.

Organizată de Uniunea Artiștilor Plastici din România, Filiala de Arte Decorative București, cu sprijinul Ordinului Arhitecților și al sponsorilor, expoziția reunește lucrările a peste 40 de artiști sticlari, unii foarte tineri, încă studenți în ultimul an de studiu, masteranzi ai Universității Naționale de Arte București, Secția Sticlă, absolvenți ai acesteia, invitați, precum și membri ai Uniunii Artiștilor Plastici din București și din țară.

Ca de fiecare dată, artiștii sticlari surprind cu lucrările lor prin diversitatea soluțiilor și a metodele de prelucrare, dar și a ideilor exprimate prin intermediul sticlei, acest spectaculos și nobil material ce îi unește și diversifică în creație.

Expoziția se dorește a fi un dialog între generații și continuarea unei tradiții dobândite în timp, iar dorința de a menține vie această tradiție în contextul zbuciumat al existenței cotidiene se regăsește în puterea de adaptare la condițiile din ce în ce mai dure de practicare a acestei meserii. Lucrările expuse sunt dovada că există resurse artistice și ingeniozitate în soluții, astfel ca fenomenul sticlăriei artistice să fie o certitudine și în viitor să fie parte integrantă a manifestărilor cultural-artistice bucureștene.

Lucian Butucariu, curator (text și foto)

Salonul Sticlei 2013

14 – 29 iunie 2013
Casa Ion Mincu
Str. Pictor Arthur Verona, nr. 19

Organizat de Uninunea Artiștilor Plastici din România, Filiala de Arte Decorative București, cu sprijinul Ordinului Arhitecților din România.

Adaugă un comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publicată. (*) - câmpuri obligatorii

*

Vreau să primesc notificări prin e-mail când apar comentarii noi.
Dacă doriți să primiți notificări fără a scrie acum un comentariu, click aici.