Au început înscrierile la Gala Premiilor Participării Publice, ediția din 2014!

8 ianuarie 2014

„Până la urmă, omul sfințește locul. Iar când mai mulți oameni se pun laolaltă pentru a interveni pur și simplu în propria lor soarta și a semenilor lor, aceasta constituie acel ulei invizibil care face sa meargă mai departe mecanismul adesea ruginit al societății.”

Vintilă Mihăilescu

Cu fiecare ediție a Galei Premiilor Participării Publice (G3P), această gală demonstrează în primul rând că „se poate” ca oamenii obișnuiți să răzbată la masa la care se iau deciziile și că premianții n-ar trebui să fie niște excepții, ci exprimarea normalității pentru o țară democratică. Cei care urcă pe scena galei de 4 ani încoace sunt oamenii care își iau în serios drepturile civice și reușesc să aibă o voce puternică în fața autorităților publice, pentru ca acestea să-și facă mai bine treaba în beneficiul comunităților pe care le reprezintă.

Gala Premiilor Participării Publice demonstrează că putem avea un cuvânt de spus în deciziile care ne privesc! Centrul de Resurse pentru participare publică – CeRe premiază la G3P cetățeni, organizații și autorități publice care demonstrează prin exemplul propriu că prin participare publică putem produce schimbări durabile pentru România – o țară în care cetățenii sunt interesați de ce se întâmplă în jurul lor, cer socoteală autorităților publice pentru decizii care îi privesc direct, iar autoritățile sunt deschise spre o comunicare reală cu cetățenii.

La Gala din 2012 Emil Ștețco a fost premiat pentru că a reușit să mobilizeze comunitatea și să determine autoritățile să oprească construirea unui crematoriu uman în cartierul Mănăștur din Cluj-Napoca. Ovidiu Mihuț s-a opus construcției de hidrocentrale în Munții Făgăraș, atrăgând atenția opiniei publice și autorităților despre consecințele negative asupra mediului și mobilizând alte organizații neguvernamentale. Asociația Salvați Dunărea și Delta a fost premiată pentru stoparea vânatului în Delta Dunării, iar Paula Herlo și ProTV au primit premiu pentru îmbunătățirea legii adopției. Cea de-a V-a ediție a Galei Premiilor Participării Publice organizată de CeRe va aduce din nou pe scenă cele mai curajoase și perseverente organizații, alături de instituții publice transparente și responsabile.

Pentru a intra în competiție, completați formularul de mai jos până la data de 20 ianuarie 2014 și îl trimiteți pe e-mail la depozite@ce-re.ro, pe fax la 031 1050756 sau prin poștă la adresa str. Petru Maior nr.9, sector 1, București 011261.

Înscriere G3P

Formular de înscriere: http://www.ce-re.ro/g3p/files/Formular_G3P2014_distributed.pdf
Ghid de completare: http://www.ce-re.ro/g3p/files/ghid_g3p_5.jpg
Data limită: 20 ianuarie 2014

Informații suplimentare:
e-mail: depozite@ce-re.ro
telefon: 031 1050 755, persoană de contact Sînziana Dobre.

www.ce-re.ro/g3p

Adaugă un comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publicată. (*) - câmpuri obligatorii

*

Vreau să primesc notificări prin e-mail când apar comentarii noi.
Dacă doriți să primiți notificări fără a scrie acum un comentariu, click aici.