Calea Victoriei intră pe căi de renovare

Una dintre cele mai importante și mai cunoscute artere de circulație ale Capitalei va intra în renovare în curând. Este vorba despre Calea Victoriei, segmentul aflat între Piața Victoriei și Calea Griviței. Potrivit oficialilor din cadrul Primăriei Capitalei procesul de renovare va contabiliza o durată de șase luni, costurile urmând a se ridica la 8.700.000 de lei.

Principalele puncte care vor să fie atinse, în acest proces de renovare, sunt extinderea trotuarelor și amenajarea unor piste speciale pentru bicicliști, urmând ca pe Calea Victoriei să se renunțe la o bandă și jumătate din spațiul carosabil. În legătură cu pistele de bicicletă, municipalitatea susține că acestea vor fi delimitate cu ajutorul unor borduri, în timp ce trotuarele vor fi delimitate prin bolarzi speciali.

Traficul rutier va fi modificat, urmând a se circula pe doar două benzi în sistem de sens unic, iar la intersecțiile semaforizate vor fi create alte benzi speciale pentru virarea la stânga, respectiv la dreapta.

„Odată cu deschiderea bulevardului Buzești-Berzei-Uranus, care este alternativă la Calea Victoriei și Bulevardul Lascăr Catargiu deoarece preia o parte importantă dintre mașinile care traversează orașul de la Nord la Sud, este posibilă extinderea trotuarelor de pe Calea Victoriei, pentru a readuce acest bulevard la ceea ce reprezenta el de fapt, o zonă de promenadă din Centrul Bucureștiului. Lucrările de modernizare vor viza și amenajarea pistelor pentru bicicliști. Spațiul necesar acestor lucrări va fi obținut prin renunțarea la o bandă și jumătate din carosabil”, a declarat primarul general al Bucureștiului Sorin Oprescu.

Pe toată durata derulării acestui proiect de modernizare traficul pe Calea Victoriei va fi restricționat, circulația rutieră urmând să fie făcută pe doar două benzi.

dsc01849_2

Sursa foto: Observatorul Urban București

Un comentariu

  1. Traian
    29 iunie 2015 at 08:05

    Cu traficul rutier din piața victoriei cum rămâne????Au încărcat-o cu semafoare rutiere în loc să investească să construiască la pasajul victoriei intrări și ieșiri laterale.

Adaugă un comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publicată. (*) - câmpuri obligatorii

*

Vreau să primesc notificări prin e-mail când apar comentarii noi.
Dacă doriți să primiți notificări fără a scrie acum un comentariu, click aici.