Drumuri Verzi în București!

13 iunie 2014

Claxoanele coloanelor de mașini blocate, oameni temători care se asigură de patru ori înainte de a traversa o stradă pe trecerea de pietoni, bicicliști care s e s trecoară temători, și totuși curajoși, în traficul din București, persoane cu dizabilități nevoite mai degrabă să stea acasă decât să se aventureze la o viață normală în spațiul public și părinți cu copii în cărucior, obligați să facă exerciții de ridicarea-căruțului-pe-deasupra-mașinilor-parcate-pe-trotuar-și-pe-treceri-pentru-pietoni. Toate astea se întâmplă într-o capitală europeană, în orașul din România cu cel mai mare buget local.

Organizația pentru Promovarea Transportului Alternativ în București (O.P.T.A.R.) și Comunitatea Bicicliștilor din București (CBB) au venit cu o soluție pentru readucerea Bucureștiului la scala umană: Drumuri Verzi în București (DVB).

DVB descrie un oraș firesc, plin de viață, unde trotuarele pot fi folosite de pietoni, iar oamenii se pot deplasa în siguranță pe bicicletă folosind piste cu conexiuni rapide între punctul de plecare și cel de destinație.

Drumuri verzi în București

Crearea de locuri de parcare auto între Drumurile Verzi și traficul motorizat dau posibilitatea amenajării unei infrastructuri sigure, fără investiții majore. Utilizarea eficientă a spațiului permite amenajarea unor piste funcționale late de 2-3 metri, suficient pentru ca bicicliștii să efectueze depășiri. Pe străzile unde vor fi amenajate Drumuri Verzi în București, trotuarele vor fi eliberate de obstacole și vor deveni accesibile pentru persoanele cu dizabilități.

Numărul locurilor de parcare auto pentru riverani crește la peste 200 față de o nevoie estimată de 155, conform unui studiu realizat pentru amenajarea unui Drum Verde între zona Foișorul de Foc și Intercontinental.

La Street Delivery, OPTAR și CBB aduc primii 12 m de Drumuri Verzi în București. Pe Arthur Verona, între 13 și 15 iunie, vom testa eficiența și aplicabilitatea proiectului propus. Peste 100 de voluntari elaborează studiile care să sprijine Primăria în realizarea acestui proiect. Vă așteptăm să ne spuneți ce părere aveți despre proiect, să vedeți propunerile și să ne ajutați să le îmbunătățim. Alăturați-vă campaniei prin care încercăm să convingem autoritățile că e nevoie de o schimbare de abordare a proiectării urbane.

E nevoie de un ORAȘ PENTRU OAMENI.

www.drumuriverzi.ro

Adaugă un comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publicată. (*) - câmpuri obligatorii

*

Vreau să primesc notificări prin e-mail când apar comentarii noi.
Dacă doriți să primiți notificări fără a scrie acum un comentariu, click aici.