Vila Dobrușa la sediul OAR, lansarea unui album concentrat în jurul vinului

lansare album vila dobrusa

Vinurile au fost întotdeauna licorile care au concentrat în jurul lor istorisiri, povești și pasionați de frumos. Crama e ca un altar al venerării licorii lui Bachus iar Vila Dorbușa se încadrează în categoria acelor locuri în care iscusința vinului prinde gust, formă și font. La finalul săptămânii trecute la sediul Ordinului Arhitecților din România a avut loc lansarea catalogului ”Domeniul Vila Dobrușa-Crama Avincis”. În curtea interioară a Casei Ion Mincu au vorbit despre volumul care prezintă crama Dobrușa autorii – Alexandru Beldiman, Andrei Mărgulescu și Valeriu Stoica -, alături de directoarea executivă a editurii Simetria, Mirela Duculescu, și de președintele Ordinului Arhitecților din România, filiala București, Șerban Sturdza.

Catalogul ”Domeniul Vila Dobrușa-Crama Avincis” cuprinde o serie de texte cu iz arhitectural și fotografii din același domeniu care descriu atmosfera și construcția Dobrușei. Potrivit autorilor întreg proiectul se concentrează în jurul ideii vinului și a fascinației acestei licori pentru cei pasionați.

”Această carte nu este o carte cu scop publicitar. Întregul ansamblu de la Vila Dobrușa Crama Avincis se lasă singur descoperit de către vizitator, ceea ce înseamnă că textele din carte și chiar și imaginile sunt doar o tentativă de descriere. Pentru a înțelege cu adevărat valoarea acestui ansamblu trebuie să vizitați locul. De asemenea, valoarea arhitecturală a locului este foarte mare și nu trebuie să uităm că structura conacului este de fapt cea mai veche clădire din tot sit-ul”, a declarat Andrei Mărgulescu în timpul lansării volumului.

album vila dobrusa

Foto: Andrei Constantinescu

Adaugă un comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publicată. (*) - câmpuri obligatorii

*

Vreau să primesc notificări prin e-mail când apar comentarii noi.
Dacă doriți să primiți notificări fără a scrie acum un comentariu, click aici.