Proiectul „Spații urbane în acțiune” se pune în mișcare de Ziua Cartierului Tei

key visual TEI

Utilitatea spațiilor urbane este crucială într-o societate în care mare parte din timp existăm în spațiul public. Între cetățean și cartierul în care trăiește ar trebui să existe o anumită armonie, un echilibru, dar totodată și un simț al civicului, bine dezvoltat. Anul acesta, asociația Komunitas organizează pentru a treia oară „Ziua Cartierului Tei”, eveniment care se va desfășura pe 28 iunie în Parcul Circului din București.

Deschiderea evenimentului va avea loc la ora 15:00, iar activitățile se vor întinde până în noapte, la ora 22:30. În prima parte a evenimentului, în centrul atenției se vor afla copiii, deoarece organizatorii au pregătit ateliere și activități pentru ei: drumming, pictură, origami, animație socio-educativă și creare de zmee.

La această ediție a „Zilei Cartierului Tei” cei de la Komunitas s-au gândit să strângă informații vitale de la cetățeni, într-un mod ușor inedit. Mai exact, organizatorii vor instala pe aleile Parcului Circului Acumulatorul Urban ACUM. Acesta este un container din lemn, în care cetățenii sunt invitați să introducă informații. De asemenea, ACUM poate acționa și ca spațiu de dezbateri pentru subiectele legale sau cele publice ale cartierului Tei.

În cadrul evenimentului din Parcul Circului se vor mai desfășura activități precum proiecții de film sau spectacole de fire poi. „Ziua Cartierului Tei” face parte din proiectul „Spații urbane în acțiune”, care lucrează pe mai multe planuri – valorificarea, cercetarea și educația urbană – în trei cartiere bucureștene: Tei, Timpuri Noi și Tineretului, în perioada 1 mai 2014 – 30 octombrie 2015.

__________________________

Proiectul este coordonat de Asociația Komunitas, se derulează în parteneriat cu Asociația ArtWe, Asociatia tranzit.ro, Direcția pentru Sport și Tineret a Municipiului București și este susținut de grupul de arhitecți studioBasar.

Proiectul Spații urbane în acțiune este finanțat cu suma de 74 999 EURO, prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Pentru informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene, accesați www.eeagrants.org, www.fondong.fdsc.ro

Parteneri media: Asociația Zeppelin, Arhitectura, Arhitext, Think Outside The Box, Bună dimineața, București!, Creionetica

Detalii suplimentare pe pagina de Facebook a proiectului:
www.facebook.com/spatiiurbaneinactiune

Adaugă un comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publicată. (*) - câmpuri obligatorii

*

Vreau să primesc notificări prin e-mail când apar comentarii noi.
Dacă doriți să primiți notificări fără a scrie acum un comentariu, click aici.