Săptămâna „Școala altfel“, în București

19 aprilie 2013

La început de aprilie, Bucureștiul a tot forfotit de grupuri de copii, mai mici sau mai mari. Au fost pe ici, pe colo, mai gălăgioși ca niciodată, entuziasmați, așteptând să intre la muzee sau plimbându-se prin parc. Nu, nu au chiulit toți de la școală, ci au fost la „Școala altfel“, proiect național desfășurat între 1 și 5 aprilie. Cu această ocazie, elevii participă la activități prin care pot învăța într-o manieră neconvențională.

Fiind elevă înscrisă în program, am avut o surpriză plăcută la „Ziua porților deschise“ de la Facultatea de Litere. Am rămas impresionată atât de arhitectura interioară a clădirii, cât și de turul interactiv al facultății, realizat de o studentă din anul II. Dar cea mai frumoasă parte a turului a fost un seminar deschis despre copilărie de-a lungul istoriei, prilej cu care am putut gusta o fărâmă din viața unui student.

Apoi au urmat vizitele la muzee, un curs de prim-ajutor ținut de voluntari ai Crucii Roșii, un salon de creație poetică la Universitatea „Dimitrie Cantemir“, vizionarea unui film la Institutul Francez și un tur istoric al orașului. Mi-aș fi dorit să particip la cât mai multe activități, dar timpul s-a scurs prea repede.

Din povestirile unor prieten și colegi, am aflat cum a fost la alte evenimente. Unii au participat la un proiect despre inovare socială în cadrul Junior Achievement (pe parcursul căruia a trebuit să se propună idei pentru dezvoltarea durabilă a societății), alții au fost pe 4 aprilie la un concert caritabil în clubul Kulturhaus, la care biletul de intrare consta în donarea unei cărți pentru bibliotecile din trei școli defavorizate din Dâmbovița. Cei mai norocoși au putut vizita Palatul Parlamentului, 3000 de liceeni au participat la „Marșul antidrog“ pe 4 aprilie, copiii din două grădinițe au vizitat fabrica unei mari firme de lactate și au învățat cum se transformă laptele proaspăt în iaurt, iar elevii pasionați de natură și ecologie au plantat copaci, susținuți de voluntarii de la „Let’s do it, România!“.

Ce mai, a fost o săptămână plină, frumoasă, educativă și, cel mai important, distractivă! Pentru o săptămână, Bucureștiul a întinerit.

Adaugă un comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publicată. (*) - câmpuri obligatorii

*

Vreau să primesc notificări prin e-mail când apar comentarii noi.
Dacă doriți să primiți notificări fără a scrie acum un comentariu, click aici.