Mlaștină pe Iuliu Maniu

25 februarie 2015

Adrian C. este un tânăr bucureștean din cartierul Militari. Ne-a trimis o fotografie făcută pe Bdul Iuliu Maniu la nr. 105. Se vede faptul că spațiul este neamenajat, lăsat de izbeliște. Nu este nici parcare, deși pare folosită pentru așa ceva, nici grădină. Adrian a scris pe pagina de Facebook a primarului Sectorului 6, domnul Rareș Mănescu. A primit răspuns de la primar sau de la cei care îi administrează pagina: va fi trimis cineva să vadă despre ce e vorba.

Porțiunea de trotuar este una dintre foarte multele lucrări începute și neterminate în București. De fiecare dată când plouă, trotuarul din fața blocului de la nr. 105 devine o combinație de bălți cu noroi, „o mare mocirlă”, cum îi spune Adrian.

Iuliu Maniu 105

Blocul este unul dintre cele aflate în construcție în decembrie ’89. A venit Revoluția, lucrările nu au mai urmat planul inițial și blocul a rămas fără trotuar. De 25 de ani, niciun primar nu a fost interesat să îl facă.

În imagine observați și un trotuar îngust. Trotuarul mare, care trece prin fața blocului se oprește brusc în dreptul ultimei scări în loc să existe o continuare până în strada din partea stângă a fotografiei, cea care vine din spatele blocului și iese în Bdul Iuliu Maniu.

Între trotuarul mare din fața blocului și cel mic de la stradă nu există nicio alee asfaltată. Ești obligat să traversezi mocirla.

Oare am fi existat azi ca țară dacă Iuliu Maniu, al cărui nume îl poartă bulevardul din Militari, prim ministru al Regatului României, ar fi lucrat tot în acest stil? Iuliu Maniu a fost deputat în Parlamentul din Budapesta din 1906, curajos și intransigent. A fost unul dintre cei care au contribuit substanțial și susținut la unirea Transilvaniei cu Vechiul Regat, ocupând funcția de prim ministru al României Mari, în perioada interbelică. A fost arestat, acuzat de autoritățile comuniste de „înaltă trădare” și condamnat în 1947 la închisoare pe viață. Iuliu Maniu s-a stins din viață la 5 februarie 1953, în penitenciarul de la Sighet, cadavrul său fiind aruncat într-o groapă din Cimitirul Săracilor, de la marginea orașului.

Dacă locuiți în zonă, dacă nu sunteți direct afectați, dar trăiți în sectorul 6 și vreți să susțineți solicitarea de a finaliza acest trotuar, aceasta este pagina de facebook a domnului primar al Sectorului 6: Rareș Mănescu.
Pe site-ul Primăriei Sectorului 6 există și pagină de reclamații: www.primarie6.ro/sesizari-petitii-reclamatii.
Iar dacă sunteți din alt sector, aici veți găsi date de contact pentru toate primăriile din București, culese de noi (în partea de jos): www.infobdb.ro/petitii

Dacă vă place BDB! și v-ați bucura ca ceea ce scriem să fie tipărit pe hârtie, în formatul clasic, pe 8 pagini alb-negru, o dată pe lună, vă puteți pre-abona plătind 33 de lei pentru un an. Informațiile culese de noi, articolele și fotografiile vor ajunge la încă cel puțin 9.999 de bucureșteni.
_______________________________________________
Beneficiar: ASOCIAȚIA BUNĂ DIMINEAȚA, BUCUREȘTI!
IBAN: RO85 RZBR 0000 0600 1554 3016
COD SWIFT: RZBRROBU
CIF: 31493928

Vă rugăm să menționați ca motiv al transferului
„ABONAMENT 12 numere (PRENUME, NUME)”
_______________________________________________

DISTRIBUIȚI! Dacă duceți vorba mai departe, ne ajutați să strângem mai repede pre-abonamentele necesare pentru a tipări BDB! un an.

Nu uitați, vă rugăm, să ne trimiteți adresa de livrare și un număr de telefon la abonamente@infobdb.ro

Adaugă un comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publicată. (*) - câmpuri obligatorii

*

Vreau să primesc notificări prin e-mail când apar comentarii noi.
Dacă doriți să primiți notificări fără a scrie acum un comentariu, click aici.