Mircea, fă-te că lucrezi!

27 mai 2015

Una dintre lucrările inutile, ba chiar distructive din Cartierul Pantelimon agonizează în rond la Piața Delfinului, în Sectorul 2 al capitalei.

Piața Delfinului - stâlp în stradă

Și cu stâlpul cum facem?

Șantierul arată așa din toamnă. O fi semn că se apropie anul electoral și nu trebuie terminate prea devreme, ca până atunci să nu uite lumea mărețele realizări sau e vorba despre o firmă de construcții intrată în insolvență?

Trotuarul a fost redus, că deh, e prea mult spațiu pentru pietoni, și au trasat complet aiurea un fel de bretea pentru mașini, așa încât stâlpii au rămas în stradă, evident. Înainte erau 3 benzi. Mai mult decât suficient pentru un cartier din București. De ce era necesară a patra…? Dar poate nu e bandă de circulație auto. N-avem de unde ști, pentru că nu există vreun panou de șantier amplasat vizibil, după cum prevede legea.

Spațiul verde este vandalizat, celebrele borduri – eternele lucrări edilitare – sunt aruncate ici și colo fără să conteze pierderile, că doar sunt bani publici și n-o să tragă nimeni la răspundere primăria!

Doar dacă facem reclamații, cât mai multe, se vor urni și îndrepta lucrurile!

Unde putem reclama

 • Administrația străzilor:
  021 315 12 19

 • Inspectoratul de Stat în Construcții:
  021 330 10 01;
  021 330 13 28;
  021 330 03 30

 • Primăria Sectorului 2:
  neculai.ontanu@ps2.ro;
  021 209 60 02;
  021 209 60 63;
  021 209 60 00

 • Primăria Municipiului București:
  021 305 55 00;
  Registratură: 021 302 15 15

Iar nouă, vă rugăm să ne semnalați pe adresa de e-mail a redacției ce alte aberații și treburi făcute de mântuială observați prin oraș.

Foto: Andrei

2 comentarii

 1. nick
  28 mai 2015 at 08:34

  stalpii vor fi taiati cei vechi si raman doar cei noi.
  restul lucrarilor iarasi nu stiu daca ar fi o problema foarte mare caci deh, e nevoie de locuri de parcare dar problema mea e timpul enorm alocat lucrarilor – iancului e in lucru de 2 ani de exemplu.

  din ce inteleg eu e asa:
  - se sparge si remodeleaza pentru ca isi iau astfel bani de mai multe ori pe aceeasi lucrare. – parcarea din zona mac a fost sparta de vro 2-3 ori – amenajeaza si pe urma sparg.
  - utilajele pe care le detin cei de la tehnologica radeon sunt de ultima spetza. – adica nu au utilaje pentru o lucrare de asemenea amvergura.

  • redacția BDB!
   31 mai 2015 at 22:57

   Da, probabil că așa va fi. Dar o lucrare serioasă nu se face așa. Nu au nici măcar panou de șantier cum cere legea. Nu știm cine lucrează, cine e beneficiar, când a început, când trebuie să se termine. După ce am stârnit noi un pic de vâlvă au preluat și câteva posturi TV și au închis breteaua aia până la finalizarea lucrărilor probabil. Stâlpul cel nou a apărut târziu la locul lui ca să-l poată scoată pe cel vechi. Chestie de organizare și operativitate.
   Apoi, soluțiile astea sunt niște plombe de 2 bani. Nu au viziune, nimic. Faci parcări după ce calculezi de câte ai nevoie raportat la numărul de familii. În intersecția de la Delfinului sunt numai blocuri de 10 și 11-12 etaje. Fiecare scară are 80-100 de apartamente + vizitatorii, deci în intersecție e nevoie de cel puțin 1200 de locuri de parcare, adică pentru 12 scări de bloc. Astea pe care le-au făcut nu ajută cu mai nimic, sunt de ochii lumii și ca să mențină problema. Dacă o rezolvă le e teamă că nu vor mai avea proiecte și nici „material” pentru promisiuni în campania electorală. Soluțiile sunt mai ample, mult mai scumpe, dar oferă o rezolvare de durată, deci o investiție mai consitentă, cu garanții pe termen lung, dar cu o amortizare în timp. Există loc în zonă pentru amenajarea unei parcări subterane mari. Unde e teren neconstruit ca să nu fie probleme de surpare. Multietajată. Mai ales că vor veni și cu metrou și stație de metrou. Stația nu trebuie să fie mare, dar deja aproape că nu mai există trotuar pe segmente mari din Pantelimon. Nu iei din trotuar și spațiul verde atât de mult ca să faci 30 de locuri de parcare per scară de bloc decât dacă ești rău intenționat sau ai obținut calificare profesională pe nedrept.
   Evident că orașul are nevoie să se dezvolte, dar e musai să o facă rațional și cu viziune, în armonie cu oamenii care trăiesc în el. Calitate vieții e pe primul loc și parcările, șoselele nu sunt primele criterii de evaluare. Nu merită să facem acum 50 de parcări în plus și peste 2 ani să ne dăm seama că ne mai trebuie 200 și trebuie să le stricăm pe alea 50 și tot așa.
   - da, durează imens de mult, nejustificat. Oare la tramvai nu lucrează chiar de mai mult de 2 ani? În mod normal în câteva luni era gata.
   Despre schema cu luatul banilor de două ori nu știam, dar da, e evident că au nevoie de lucrări, că sunt mereu aceleași, deci se fac că lucrează și storc bani bătând pasul pe loc și făcând încasări din bani publici.
   - da, și asta e adevărat. Pe Magheru, am surprins întâmplător o echipă de la ei care curăța resturile de asfalt cu o perie mare cu coadă, mânuită de 1 om și încă 1 om se învârtea pe lângă el. Supertehnologie.

Adaugă un comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publicată. (*) - câmpuri obligatorii

*

Vreau să primesc notificări prin e-mail când apar comentarii noi.
Dacă doriți să primiți notificări fără a scrie acum un comentariu, click aici.