Adio platani!

18 iunie 2015

Defrișări se petrec și în București, nu doar în pădurile țării. Chiar sub nasul nostru. PMB spune că aceste „toaletări” și tăieri de copaci sunt solicitate chiar de cetățeni. Nedumerirea e de ce reacționează atât de prompt în unele cazuri (serios, apreciem viteza de reacție), dar nu și în cazul altor solicitări primite de la mult mai mulți cetățeni și care sunt de multe ori mult mai argumentate.

În urbea noastră, aceste defrișări sunt mascate în spatele unor „toaletări” transformate adesea în amputări ce duc la uscarea copacilor doar pentru a fi tăiați și plantați alții noi, alte cheltuieli, alte încasări pentru anumite firme.

Sâmbătă, 13 iunie, Primăria Municipiului București s-a pus pe tăiat copaci din aliniamentul central al străzii Berzei. A rămas în picioare un platan enorm, ocrotit. Există și o plăcuță care ne spune asta: „Primăria Municipiului București – Comisia de ecologie și protecția mediului – D.D.P. – Arbore ocrotit – Platanus Acerifolia – platan”. Ceilalți nu erau ocrotiți, deci, deși tot platani, așezați coerent într-un aliniament stradal, au fost puși la pământ și făcuți bucăți.

Am primit fotografia de mai jos de la o cititoare. Mulțumim!

Informația nu e de păstrat. E de dat mai departe. ;)
SHARE!

platani-taiati-pe-strade-berzei

Adaugă un comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publicată. (*) - câmpuri obligatorii

*

Vreau să primesc notificări prin e-mail când apar comentarii noi.
Dacă doriți să primiți notificări fără a scrie acum un comentariu, click aici.