Unde ne simțim bine

10 zile pentru 10 ani

30 septembrie 2015

Anim'est 2015

Sub sloganul „Anim’est e tradiție“, a zecea ediție a festivalului internațional de film de animație promite să aducă în București, în perioada 2–11 octombrie 2015, o serie de proiecții speciale și petreceri cu temă muzicală pentru iubitorii de animație de toate vârstele. Nu vor lipsi filmele și atelierele pentru cei mici, din cadrul secțiunii Minimest, cât și două nopți de animație bizară și de groază, destinate exclusiv adulților.

Festivalul va fi deschis vineri, 2 octombrie, cu proiecția docu-dramei „Muntele magic“ (Cinema „Studio“, ora 20:00), în regia Ancăi Damian, doar al doilea lungmetraj de animație românesc din era postcomunistă (primul este „Crulic – drumul spre dincolo“, poartă semnătura aceleiași regizoare și a deschis ediția din 2011 a Anim’est). Filmul este un omagiu adus lui Adam Jacek Winkler, refugiat politic la Paris, un anticomunist ce a luptat de partea mujahedinilor în războiul împotriva armatei sovietice din anii ’80. Pelicula a fost realizată folosind un ansamblu de tehnici vizuale și fotografii, schițe și filme din arhiva personală a artistului, fotografului și alpinistului polonez. Proiecția va fi precedată de un recital al violonistului Alexander Bălănescu, cel care semnează muzica originală de pe coloana sonoră a documentarului. O a doua proiecție a filmului este programată sâmbătă, 10 octombrie, ora 22:00, la Cinema „Elvira Popescu“.

În competiție pentru marele trofeu Anim’est 2015 sunt 5 lungmetraje deja câștigătoare ale unor festivaluri de profil, iar la categoria scurtmetrajelor au fost înscrise nu mai puțin de 1207 producții, din 60 de țări. Publicul va putea viziona o selecție a celor mai bune titluri. În secțiunea competițională dedicată filmelor studențești, vor fi proiectate unele dintre cele mai bune pelicule de absolvire ale celor mai prestigioase școli de animație din lume, iar în cursa pentru Premiul Publicului vor participa 39 de scurtmetraje, la secțiunea specială Animash. Veți putea viziona și alte 10 lungmetraje, în afara secțiunilor competiționale.

Pe 3 octombrie, de la ora 22:30, la Cinema „Studio“, în cadrul Trippy Animation Night, va fi proiectată o selecție de animații sub numele „The Night of Trippy Animation, Volume 2“, producție ce conține fragmente din filme rare, de arhivă, ce nu pot fi difuzate altfel într-un cinematograf convențional. Pe 9 octombrie, de la ora 23:00, Cinema „Patria“ găzduiește Creepy Animation Night, cu 200 de minute de animație înfricoșătoare și nerecomandată celor slabi de înger. În pauzele dintre filme, publicul se va putea delecta cu un show al trupei Dirty Granny Tales, care abordează stilul dark theatrical music, un hibrid ce îmbină muzică, animație și teatru de păpuși.

Proiecțiile din cadrul festivalului vor avea loc la Cinema „Studio“, Cinema „Elvira Popescu“ și Re:Animation Hub. Biletele pot fi achiziționate atât online, pe site-ul eventbook.ro, cât și de la casieriile celor două cinematografe, în perioada evenimentului. Accesul va fi liber de luni până vineri pentru copii, elevi, studenți și pensionari, în toate sălile și la toate proiecțiile până la cele de la ora 16:30 inclusiv, pe baza unui document valabil. Toate proiecțiile și prezentările de la Re:Animation Hub beneficiază de acces gratuit. Prețurile biletelor variază între 13 lei, pentru o singură intrare la Cinema „Elvira Popescu“ sau Cinema „Studio“ și 40 de lei, tot pentru o intrare, la Creepy Night. Un abonament ce permite accesul la toate proiecțiile și evenimentele costă 250 de lei. Mai multe detalii puteți găsi pe pagina oficială a festivalului.

Festivalul Anim’est este organizat de Asociația Este’n’est, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, al Ministerului Culturii, al Centrului de Proiecte Culturale al Municipiului București – ARCUB, al Administrației Fondului Cultural Național și al Uniunii Cineaștilor din România.

Anim'est 2015

Anim’est 2015

ediția a 10-a
2–11 octombrie 2015

Program: www.animest.ro
Bilete: eventbook.ro sau la casieriile Cinema Studio și Cinema Elvira Popescu.

Cinema Studio (bd. Magheru nr. 29)
Cinema Elvira Popescu (bd. Dacia nr. 77)
Re:Animation Hub (bd. Carol I nr. 53)
Cinema Patria (bd. Magheru nr. 12)
Journey Pub (str. George Enescu nr. 25)

2 comentarii

  1. 19 aprilie 2017 at 08:06

    astfel de actiuni ar trebui sa fie promovate mai des!

  2. Спарк
    12 ianuarie 2019 at 09:06

    Всем Здрасте! Con?inutul este adaptat cerin?elor mereu in schimbare din mediul online ?i transmis pe re?elele sociale, adesea in timp real, pentru a ajunge la cat mai multe persoane dornice de con?inut media religios de calitate.

Adaugă un comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publicată. (*) - câmpuri obligatorii

*

Vreau să primesc notificări prin e-mail când apar comentarii noi.
Dacă doriți să primiți notificări fără a scrie acum un comentariu, click aici.