Cutia cu Scule

17 iunie 2014

În cadrul Street Delivery 2013, Cutia cu Scule a extins pentru prima dată festivalul peste bulevardul Magheru, acționând pentru continuitatea demersului de creare a unui traseu cultural ce reconectează strada Arthur Verona tăiată de bulevard.

Cutia a fost gândită ca o unitate mobilă, de intervenție rapidă, ce se poate instala, transforma și împacheta instant, susținând diferite tipuri de acțiuni: ateliere, spectacole, prezentări sau expoziții. Caracterul nomad a fost atins prin realizarea unei serii de module ușor de transportat și cu un design simplu ce favorizează atât multitudinea de funcțiuni, cât și diferite moduri de asamblare sau depozitare. Realizate din lemn, modulele se pot multiplica sau ajusta în funcție de intensitatea folosirii sau de disfuncțiile și inovațiile apărute în timpul utilizării.

Cutia cu Scule

Traversarea bulevardului, Street Delivery 2013

La mai puțin de un an de la terminarea festivalului, Cutia a luat parte la alte două evenimente desfășurate în spațiul public (Zilele Educației Nonformale organizate de Asociația Komunitas în curtea Școlii 31 din cartierul Tei și Rahova Delivery) și a susținut câteva expuneri de interior. Testarea în diferite circumstanțe ne-a permis evaluarea din punct de vedere practic și funcțional, precum și adaptarea continuă a design-ului.

Scopul Cutiei este să devină un instrument, o unealtă pusă la dispoziția organizațiilor care lucrează în spațiul public dar nu au infrastructura necesară, și să creeze în jurul ei o rețea de posibili utilizatori. În primul ei an de viață, Cutia a fost folosită de câteva grupuri, gestionarea aspectelor tehnice și funcționale contribuind la creșterea nivelului colaborării în rețea, și la formularea împreună de noi proiecte și acțiuni ce implică pe viitor și Cutia cu Scule.

Cutia cu Scule va fi din nou suport pentru diferite activități și acțiuni în cadrul Street Delivery 2014.

www.facebook.com/CutiaCuScule

Foto: Matei Eugen Stoean

Adaugă un comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publicată. (*) - câmpuri obligatorii

*

Vreau să primesc notificări prin e-mail când apar comentarii noi.
Dacă doriți să primiți notificări fără a scrie acum un comentariu, click aici.