Asociația Istoria Artei și atelierele interactive pentru copii

14 iunie 2014

Asociația Istoria Artei și atelierele interactive pentru copii

Asociația Istoria Artei inițiază și dezvoltă programe de educație non-formală în domeniul culturii: de istorie, istoria artei și arhitecturii, pictură și meșteșuguri, protejarea patrimoniului. Datorită succesului avut în 2012 cu programele de istoria arhitecturii și a diversificării grupurilor beneficiare, incluzând tineri și adulți, am decis înființarea unei edituri în cadrul asociației, pentru realizarea materialelor tipărite: broșuri pentru traseele urbane de arhitectură bucureșteană și monografii de arhitecți români.

Din 2010, istoricul de artă Oana Marinache și Asociația Istoria Artei propun la Street Delivery ateliere de istoria artei și arhitecturii pentru copii. Am început cu perioada antichității, am intrat în universul magic al lui Arcimboldo și ne-am plimbat prin grădinile pictorilor impresioniști, pentru ca în 2013 și 2014 să venim cu povești despre dezvoltarea orașului București.

Asociatia Istoria Artei

Ca urmare a proiectelor culturale desfășurate în școlile bucureștene și la Casa Mincu, beneficiind de caietul de activități și de fișele de lucru concepute de graficianul Cristian Gache, copiii au ocazia să-și creeze propriile case și să le decoreze cu motive vegetale și animaliere inspirate de lucrările proiectate de arh. Ion Mincu, Ion Socolescu, Cristofi Cerchez. În 2013 echipei i s-a alăturat și istoricul Alina Havreliuc, care îi așteaptă pe cei mici și la atelierele din perioada 14-15 iunie 2014.

În 2014 proiectul nostru se adresează mai multor categorii de vârstă: ateliere de istoria arhitecturii pentru elevii claselor I-VI și ateliere de creație pentru copii de 4-6 ani. Actvitățile atelierelor se realizează prin: prezentări vizuale de aproximativ 10-15 minute, dialog cu copiii, urmate de activități practice (desen, colorare) după fișe de lucru create de noi, adecvate vârstei copiilor. Atelierul durează aproximativ 30 minute, în funcție de grupele de vârstă și interes, fiind reluate cu noi participanți, nedepășind 15 copii/grupa de lucru.

asociatiaistoriaartei.blogspot.ro

Foto: Oana Marinache

Adaugă un comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publicată. (*) - câmpuri obligatorii

*

Vreau să primesc notificări prin e-mail când apar comentarii noi.
Dacă doriți să primiți notificări fără a scrie acum un comentariu, click aici.