Valuri pentru cauze comunitare

9 iulie 2014

De obicei, ne așteptăm ca instituțiile de stat și administrația locală să se ocupe de problemele locale care ne privesc pe toți. Ei bine, când acestea nu-și fac treaba și acestea rămân nerezolvate, grupuri de oameni inimoși și curajoși își suflecă mânecile și se pun pe treabă, ghidându-se după principiul lui Ghandi: „Fii tu schimbarea pe care vrei să o vezi în lume.”

Pe 12 iulie, în București, peste 150 de oameni își vor petrece o parte a zilei de sâmbătă înotând la Swimathon, o competiție caritabilă, pentru a strânge fonduri necesare unor cauze din comunitatea locală: restaurarea și repararea unor clădiri de patrimoniu, sterilizarea pisicilor și câinilor abandonați, plantarea de copaci, promovarea literaturii, educație pentru copii din medii defavorizate și multe altele. Aici găsiți toate cauzele înscrise la ediția Swimathon 2014:

http://swimathonbucuresti.ro/swimathon/index.php/proiecte2014.

Despre unele dintre ele am scris și noi de-a lungul timpului: FILB, Carol 53, Grupul de Inițiativă Civică „Lacul Tei“, De-a arhitectura, Bița Color și școala de mecanică de biciclete.

Evenimentul se desfășoară la bazinul Lia Manoliu, de dimineață, de la ora 9, până după prânz, la ora 14. În competiție sunt înscrise 36 de echipe, fiecare echipă încercând să înoate cât mai mult și mai rapid pentru a obține fondurile necesare cauzei pe care o susțin activ. Mergeți să-i vedeți pe oamenii generoși care înoată sâmbătă, pentru că probabil nu vor apărea la televizor. Vorbiți cu ei despre cauzele în care ei cred și, implicați-vă și dvs. recompensându-le efortul și performanțele cu o sumă, cât de mică. Povestiți-le și prietenilor despre competiție. Mai multe donații mici strânse de la un număr mare de persoane înseamnă în final o susținere consistentă. Spiritul adevăratei comunități spune că doar împreună suntem mai puternici.

swimathon-5299

Adaugă un comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publicată. (*) - câmpuri obligatorii

*

Vreau să primesc notificări prin e-mail când apar comentarii noi.
Dacă doriți să primiți notificări fără a scrie acum un comentariu, click aici.