Compania de Librării București, la 65 de ani

12 martie 2015

sigla CLB 65 1950 2015
Cea mai importantă rețea de librării fondată înainte de ’89. CLB numără 46 de spații comerciale, răspândite unitar în toate cele 6 sectoare ale capitalei.

Clienți din trei generații: bunici, părinți și copii. „Pentru o entitate economică cred că nu este vorba de o vârstă a treia comparativ cu vârsta oamenilor, ci, dimpotrivă, societatea noastră se află în plin proces de reorganizare și întinerire.” a declarat Veronica Marieta Seba, director general al CLB.

„Compania de Librării București este pentru mine un fenomen. Cu foarte multă dăruire și pricepere, a reușit, chiar în perioade economice extrem de dificile, să se impună și să se dezvolte. Pe lângă toate competențele legate de profesie, mă impresionează și în ziua de azi calitatea oamenilor întâlniți în această companie.” a spus Günter Strempel, expert-consultant pe probleme de librarii, din Germania.

Seria momentelor aniversare a debutat în această lună, cu o întâlnire-eveniment care i-a reunit pe toți cei care lucrează sau au lucrat vreodată pentru Compania de Librării București, un bun prilej de bilanț al istoriilor profesionale, dar și personale.

Pe 23 aprilie, de Ziua Internațională a Cărții, CLB va deschide porțile celui mai recent renovat spațiu: Librăria Luceafărul, din Bulevardul Unirii, într-o întâlnire cu toți colaboratorii companiei.

Seria evenimentelor va continua în toamnă, cu o campanie speciala dedicata școlarilor, cu o serie de evenimente în cartierele bucureștene, realizate împreună cu Biblioteca Metropolitană. Vom avea parte și de o săptămână de evenimente de ținută la Librăria „Mihail Sadoveanu” de pe Bulevardul Magheru.

Cunoscută înainte de 1989 sub denumirea „Centrala de Librării București”, actuala CLB se află într-un moment ce urmează unui proces de privatizare încheiat cu bine, dar nu cu puține eforturi.

De la carte și manuale școlare la produse de papetărie și jucării, oferta este bogată și se regăsește în toate unitățile CLB.

Compania de Librarii Bucuresti investește anual în infrastructură, dar și în perfecționarea personalului: de ani de zile, în fiecare vară, un expert german susține cursuri de instruire angajaților CLB.