Despre noi

Proiectul nostru este o inițiativă voluntară, este finanțat prin donații și sponsorizări independente, demarat în septembrie 2012. Ne adresăm bucureștenilor prin intermediul a trei canale de comunicare: publicație tipărită, web site și pagină de Facebook.

Publicația tipărită „Bună dimineața, București!“

Ziar de informare și atitudine, care abordează subiecte specifice Bucureștiului și relevante pentru bucureșteni. Apariția va fi lunară și va fi distribuit gratuit la gurile de metrou, în piețele agroalimentare și-n locuri cheie: librăriile Cărturești, Bastilia, Humanitas, baruri și terase (Green Hours, Grădina OAR ș.a.).

Redacția este alcătuită din voluntari, finanțarea este independentă și în mare parte este asigurată de donații. Primul număr a avut un tiraj pilot de 10.000 de exemplare, distribuirea este realizată de voluntari.

Site-ul www.infobdb.ro

Site-ul dorește să obțină o mai mare implicare civică a bucureștenilor în viața comunității și în administrarea Bucureștiului, prin îmbunătățirea gradului de informare a cetățenilor și facilitarea petiționării instituțiilor statului responsabile cu administrarea urbei. Dorim să oferim cetățenilor instrumentele concrete de intervenție, precum și detalii utile – tot aici vom semnala propunerile de proiecte de infrastructură supuse dezbaterii publice pe site-urile primăriilor – cuprinzând link-uri directe către aceste dezbateri publice,  informații despre șantierele ilegale, inutile, investițiile cu costuri nejustificat de mari etc. Ne dorim ca site-ul să devină o unealtă în mâna bucureștenilor – să ofere acestora modalitățile prin care se pot implica direct în proiectele și în amenajările spațiului public din București, fără a abuza de aceste mijloace, ci folosindu-le chibzuit.

Pagina Facebook „Bună dimineața, București“

Locul unde cititorii noștri online pot sesiza, interacționa cu redacția BDB, de asemenea locul unde facem cunoscute acțiunile BDB și alte diverse evenimente specifice Bucureștiului pe care le considerăm importante, dar care nu sunt suficient mediatizate.

Echipa BDB

Echipa permanentă ce formează redacția „Bună dimineața, București!” este formată din:

  • Luminița Corneanu
  • Dan Ghiță
  • Teodor Pricop
  • Ioana Simionescu

Autorii articolelor:

Vreți să veniți alături de noi?

În același timp, suntem în permanentă căutare de persoane capabile și hotărâte.

Click aici dacă vreți să fiți parte din proiectul “Bună dimineața, București!”.