Conferința de Studii Românești – Past, present și Future

Au trecut 25 de ani de la o serie de schimbări de regim petrecute la nivelul României. Pentru a marca acest moment Societatea Română de Studii Românești a invitat o serie de specialiști pentru a participa la conferințe cu un real aport sociologic.

Conferința de Studii Românești

Printre temele care au fost abordate în cadrul conferinței de Studii Românești amintim de sociologie, științe politice, antropologie, literatură, economie, istorie, filosofie, relații internaționale, film, arhitectură și urbanism, studii culturale. În total evenimentul a reunit peste 300 de lucrări care au fost grupate în 90 de paneluri.

Concentrarea discuțiilor însă s-a axat pe istoria recentă a României cât și ce a Republicii Moldova. În mare parte din discuțiile și dezbaterile înglobate în conferință s-a luat în discuție problema modernizării politice cât și sociale a României și Moldovei. De asemenea, speakerii evenimentului au oferit și o introspecție asupra mișcărilor de ordin politic petrecute în ultimii 25 de ani în cele două state menționate.

Printre spekerii cei mai importanți din cadrul evenimentului s-a numărat și Dennis Deletant. Prelegerea susținută de Deletant a avut punct focal „Romania’s Commitment to Reform”. Cât de decisă și înhămată este România la reformare? Care sunt punctele cheie ce ar trebui urmate de statul român pentru o dezvoltare democratică corectă și eficientă? Aceste discuții au generat schimburi de feedback între Dennis Deletant și participanții la conferință.

Evenimentul s-a desfășurat pe parcursul a patru zile la Institutul de Cercetări Politice din București. Conferința de Studii Românești a fost organizată de Societatea de Studii Românești și Facultatea de Științe Politice din cadrul Universității din București.

Adaugă un comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publicată. (*) - câmpuri obligatorii

*

Vreau să primesc notificări prin e-mail când apar comentarii noi.
Dacă doriți să primiți notificări fără a scrie acum un comentariu, click aici.