De iarnă

30 noiembrie 2015

Această operă semnată Nicolae Tonitza, care a fost la un moment dat tăiată în două fragmente, este acum recuperată de specialiștii AraArt. Cele două piese vor putea fi achiziționate în cadrul licitației organizate de Galeria de Arta si Casa de Licitatii Ara Art Collection miercuri, 9 decembrie 2015.

AraArt--Nicolae-Tonitza---2-fragmente-de-lucrare-web

Expoziția care anticipează Licitația este deschisă colecționarilor și iubitorilor de artă la Casa Capșa în perioada 8-9 decembrie, între orele 11:00 și 19:00.

“O întâmplare fericită a făcut ca, după multe decenii, două jumătăți ce alcătuiesc împreună o trăire și un sentiment tonitzian, să se fi reîntâlnit. Lucrarea vandalizată, a fost împărțită în două piese, care au urmat destine diferite de la inadmisibila lor separare, dar care s-au păstrat într-o stare de conservare bună. Un miracol! Bucuria de a readuce împreună cele două fragmente ale lucrării este nemăsurată și poate cel mai mare cadou pe care munca noastră de cercetare ni-l poate oferi.”, a declarat Prof. Dr. Ariadna Zeck, istoric de artă și expert evaluator AraArt.

Lucrarea „Zăpadă pe acoperișuri”, compoziție de iarnă în ulei pe carton semnată dreapta sus, cu brun – TONITZA și evaluată de experții AraArt la suma de 6500 euro, și-a găsit jumătatea pierdută, „Iarna pe uliță”, evaluată la suma de 3500 euro. Astfel, în Licitația AraArt numărul 27, cele două lucrări vor putea fi adjudecate de noi proprietari sau chiar de un singur proprietar, care, dacă va dori, va putea beneficia de expertiza AraArt pentru montarea celor două piese într-un întreg.

Cercetările multiple de ordin tehnic, istoric și științific vor putea avea ca rezultat transformarea celor două părți ce alcătuiesc lucrarea într-o operă rară și de mare importanță pentru întreaga creație a lui Nicolae Tonitza.

Adaugă un comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publicată. (*) - câmpuri obligatorii

*

Vreau să primesc notificări prin e-mail când apar comentarii noi.
Dacă doriți să primiți notificări fără a scrie acum un comentariu, click aici.