Bucureștiul sub obiectiv fotografic

Vara aceasta Bucureștiul se află sub obiectivul fotografic al liceenilor de la diverse colegii ale capitalei. Între 22 iunie și 31 august, la casa P.P. Negulescu aflată pe strada Spiru Haret la numărul 8, iubitorii de fotografie pot viziona expoziția „Be yourSelfie prin București”. Proiectul fotografic înfățișează diverse ipostaze, colțuri, peisaje urbane și clădiri ale Bucureștiului, toate prezentate prin intermediul unor imagini simple dar extrem de expresive.

Proiectul „Be yourSelfie prin București” vine cu o dublă semnificație. Mai întâi, el exprimă nevoia de conștientizare a laturii multiculturale a capitalei dar și nevoia de învățare prin intermediul unui demers practic de documentare culturală a orașului. Programul este derulat și susținut de Facultatea de Științe Politice a Universității din București, cu sprijinul celor de la UMP.

Elevii care au realizat fotografiile ce înfățișează Bucureștiul provin de la colegiile: „Matei Basarab”, „Dimitrie Cantemir”, „Gheorghe Lazăr”, „Sfântul Sava” și „Spiru Haret”. La finalul expoziției, fotografiile vor fi evaluate de un juriu independent și vor fi declarați o serie de câștigători.

„Be yourSelfie prin București” urmărește totodată promovarea diversității culturale prin intermediul artei, în cadrul patrimoniului cultural european. Finanțarea proiectului a fost asigurată printr-un grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Guvernul României.

Adaugă un comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publicată. (*) - câmpuri obligatorii

*

Vreau să primesc notificări prin e-mail când apar comentarii noi.
Dacă doriți să primiți notificări fără a scrie acum un comentariu, click aici.