Cu ochi străini

Cocoșul viu și o plimbare de 10 minute

27 octombrie 2012

delta Văcărești

Da, recunosc, în mod superficial, nu consider deloc Bucureștiul un oraș sau loc frumos și turistic atrăgător. La început, probabil ca orice altă persoană care s-a mutat în această metropolă, aveam probleme să mă aclimatizez aici. Farmecul orașului e mai ascuns decât la alte orașe din Europa. Și, mai ales, Bucureștiul chiar îți cere un pic de răbdare și curiozitate ca să-l apreciezi.

De pildă, în ce altă capitală europeană locuiești într-un bloc și totuși te trezești dimineața cu cântatul cocoșului? În Elveția, ori locuiești în sat sau la o fermă cu găini, și atunci da, te trezești cu muzica asta, ori locuiești într-un oraș, unde poate ai o alarmă de ceas care cântă dimineața „cucurigu!“.

Pentru a schița diversitatea și frumusețea acestui oraș, să ne plimbăm cam zece minute pe jos. Cel mai bine e să ieșim de la stația de metrou Piața Sudului. Suntem întâmpinați de un târg oriental cu nenumărate cântece comerciale, tot felul de produse, cu sau fără folos, de orice culoare, formă și mărime, însoțite de un miros de floare sau de mici (depinde din ce direcție adie vântul).

De acolo traversăm intersecția spre mall, care poate fi numit și târg occidental, unde găsești cam același lucru amintit mai sus, doar că melodiile comerciale vin de la boxe, produsele, cu sau fără folos, sunt mai adaptate și acordate la rezultate de la cercetarea dorințelor consumatorului prin sondaje de piața.

Mergem mai departe și ne plimbăm de la intrarea principală, spre ieșirea din spatele mallului. Acolo coborâm scările, dar după câțiva pași urcăm un deluleț plin de gunoi și vechituri aruncate. Printre niște tufișuri, culegem un băț stabil ca să ne apărăm, în caz de urgență, de haita de maidanezi, și imediat ajungem la delta dintre blocuri, lacul Văcărești. Acolo găsim liniște, floră, faună, doar natura plină. Ne plimbăm în bazinul deltei și ne încărcăm bateriile cu atmosfera curată de acolo.

În zece minute ai posibilitatea să faci mii de experiențe diferite. Unde? Doar în București.

Adaugă un comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publicată. (*) - câmpuri obligatorii

*

Vreau să primesc notificări prin e-mail când apar comentarii noi.
Dacă doriți să primiți notificări fără a scrie acum un comentariu, click aici.