Unde ne simțim bine

Green Hours International Jazz Fest

Omul-Trompetă se întoarce pe Calea Victoriei

29 mai 2013

Omul-Trompetă

În mai 2008, Omul-Trompetă poposea pentru prima oară în grădina verde din Calea Victoriei 120. Se năștea atunci Green Hours International Jazz Festival, primul (și singurul) festival internațional de jazz de club din România, în ideea de a celebra muzica de jazz chiar la ea acasă – adică în cluburile de jazz.

De atunci, cu o singură excepție, Omul-Trompetă revine în fiecare an în grădina verde. Îi place atmosfera boemă, spiritul independent și, mai ales, muzicienii care își prezintă aici cele mai noi proiecte.

Omul-Trompetă a sosit deja în oraș și e nerăbdător, se plimbă în sus și în jos pe Calea Victoriei, în așteptarea sărbătorii jazzului. Jazzul revine la el acasă mâine, 30 mai, când se va da startul celei de a 5-a ediții a festivalului.

În ciuda adversităților, Voicu Rădescu, împreună cu mica, dar inimoasa lui echipă, se încăpățânează să ne aducă, în aceeași oază de liniște și de cultură, muzicieni de excepție din lumea jazz-ului internațional și autohton.

„GHIJFest este organizat de clubul Green Hours în absolută independență, iar intenția noastră este ca, în grădina relaxată și boemă a celui mai vechi (și în același timp unul dintre cele mai prestigioase) club de jazz din România, să continuăm pe termen lung festivalul considerat de-acum de numeroși, de “clasă internațională”. Credem că evenimentul eminamente cultural GHIJFest este deja un reper anual în peisajul cultural și artistic bucureștean.”

Voicu Rădescu
director GHIJFest
manager cultural Green Hours
iubitor al Bucureștiului
prieten al „Bună Dimineața, București!”

„Bună Dimineața, București!” este partener prieten al GHIJFest 5. Ne veți găsi acolo, atât prin ziarele noastre, care au pe ultima pagină programul festivalului, cât și în carne și oase – o parte a redacției va fi acolo. Haideți să sărbătorim împreună jazzul la el acasă! În Green.

Green Hours International Jazz Fest, ediția a 5-a | 30 mai – 2 iunie 2013

informații la zi:

Program:

Joi, 30 mai, ora 19:00

  1. SEBASTIAN SPANACHE TRIO (RO) – lansarea primului album SST: “HUMANIZED”
  2. ADAM BAŁDYCH IMAGINARY QUARTET (PL) – I m a g i n a r y R o o m

Vineri, 31 mai, ora 19:00

  1. JazzyBIT (RO)
  2. GILAD ABRO Trio (IL)

Sâmbătă, 1 iunie, ora 19:00

  1. JAZZYBIRDS (RO)
  2. IORDACHE and the Good News (RO/LB)

Duminică, 2 iunie, ora 19:00

  1. ADRIAN GASPAR Trio (AU)
  2. MIRCEA TIBERIAN feat. CHRIS DAHLGREN & CHRISTIAN LILLINGER (RO/USA/DE)

În fiecare seară intrarea se va face începând cu ora 18:00. Primul concert al fiecărei seri va începe efectiv între orele 19.00 – 19.30.

Pentru a da posibilitatea unui număr cât mai mare de iubitori ai muzicii să asiste la concerte, Grădina GREEN nu va fi dotată cu mese – decât strict pentru partenerii festivalului. La dispoziția publicului vor exista scaune ce vor putea fi ocupate în ordinea sosirii, fără posibilitatea rezervării. Așa cum cunosc deja fidelii clubului, vor exista pregătite și numeroase scăunele, perne și pernițe… Iar barul, cu produse și prețuri prietenoase vă va sta la dispoziție cu 2 puncte de vânzare.

Bilete și abonamente:

  • 150 lei – abonament pentru toate cele 4 seri
  •   50 lei – pentru fiecare seară în parte

Adaugă un comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publicată. (*) - câmpuri obligatorii

*

Vreau să primesc notificări prin e-mail când apar comentarii noi.
Dacă doriți să primiți notificări fără a scrie acum un comentariu, click aici.