Concurs

În vizită prin atelierele artiștilor

6 iunie 2013

atelier

Art in Bucharest este un proiect început în anul 2011 și înseamnă tururi pietonale de vizitare a atelierelor artiștilor din București. Participanții la tur, turiști străini și români, descoperă o lume cu totul nouă a spațiului urban, cunosc artiști valoroși și foarte primitori și pot chiar să achiziționeze direct din atelierele acestora obiecte de artă de valoare, la un preț mult mai bun decât în orice galerie de artă. Tururile se derulează sâmbăta, sunt pietonale și includ ghidaj turistic pe străzile din București care au potențial arhitectural, istoric și cultural însemnat.

Artiștii prieteni Art in Bucharest
Artiștii activează în domenii diverse: arte vizuale (pictură, sculptură, ceramică, film, fotografie), artă decorativă (tapiserie), arte aplicate (meșteșuguri, hand-made, gastronomie), arte muzicale (pian, vioară, violoncel), artele spectacolului (teatru, dans). În cadrul tururilor, artiștii au ocazia de a se exprima artistic în fața unor persoane pasionate de artă, dar nu neapărat profesioniste, povestindu-le ce înseamnă să fii artist, cum se creează artă și făcând o demonstrație în atelier.

Turism cultural în România
Artiștii contribuie decisiv la valoarea societății din care facem parte. Prin participarea la proiect, ei vor fi încurajați și motivați să creeze și mai mult, întrucât li se acordă atenție, considerație și prețuire de către cei din jur. Din punct de vedere turistic, Art in Bucharest oferă turiștilor străini și români posibilitatea să evalueze România și din perspectiva potențialului artistic.

Anglia, Germania, Franța sunt țări în care deja au loc astfel de tururi, care valorifică mediul artistic urban. În România există acum, prin Art in Bucharest, o astfel de posibilitate de descoperire a Bucureștiului artistic, care să permită turiștilor și localnicilor accesul la o lume cu totul nouă, unde pot cunoaște artiști dornici să își prezinte arta și modul în care ia formă și capătă valoare. În prezent, Art in Bucharest ocupă locul 11 din 57 în topul atracțiilor turistice din București, potrivit www.tripadvisor.com.

Participarea la tur costă 80 lei/persoană și include un ghid și vizitele în atelierele artiștilor.

E-mail: art@artinbucharest.com
Tel.: 0726 008 152
www.artinbucharest.com
www.facebook.com/Art.In.Bucharest

Concurs!

Vă invităm să ne descrieți în maxim 300 de cuvinte un colț din Bucureștiul artistic în care trăim.

Art in Bucharest va alege cea mai frumoasă poveste și va oferi autorului două invitații gratuite la unul dintre tururile în atelierele artiștilor din capitală. Poate fi o stradă cu case vechi încărcate cu povești frumoase, poate fi spațiul în care meșterii sticlari de odinioară lucrau în centrul vechi sau atelierul unui artist drag. Orice poveste care credeți că merită spusă unui localnic sau unui turist venit să descopere acest oraș.

Așteptăm poveștile dumneavoastră pe adresa redactie@infobdb.ro sau la adresa poștală C.P. 32 O.P. 80, până pe 15 iunie.

Câștigători (27 iunie 2013)

Concursul are doi câștigători! Am primit pe adresa redacției două povestiri frumoase. Primesc astfel câte două invitații gratuite la turul pietonal de vizitare a atelierelor artiștilor din București: doamna Mirela Cioran și doamna Anca Romete.

Turul va avea loc pe 29 iunie (sâmbăta aceasta) și va include vizite la artiștii de mai jos:

  • Zoița Delia Călinescu
  • Anca Irinciuc
  • Ramon Sadîc
  • Virginia Toma
  • Vasile Muresan Murivale

Ora de întâlnire: 10:30
Loc de întâlnire: Piața Unirii.
Durata: aproximativ 3 ore și jumătate
https://www.facebook.com/events/482698871809943/

Să ne povestiți cum a fost turul!

Adaugă un comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publicată. (*) - câmpuri obligatorii

*

Vreau să primesc notificări prin e-mail când apar comentarii noi.
Dacă doriți să primiți notificări fără a scrie acum un comentariu, click aici.