Expoziția de fotografie „Mincu. Un secol înainte“

18 noiembrie 2012

Creator al stilului neoromânesc, stil arhitectural original, Ion Mincu (1852-1912) a fost o personalitate proeminentă a arhitecturii românești. El a studiat mai multe monumente arhitecturale medievale de referință din România, de pildă Palatul Brâncovenesc de la Mogoșoaia, precum și stilul local al clădirilor. Din aceste modele, Mincu a preluat soluții tehnice și elemente stilistice și le-a integrat în mod original, creând stilul neoromânesc.

Clădiri proiectate de arhitect în acest stil se găsesc în București în zona protejată prin lege a orașului vechi: Casa Lahovary (Piața Lahovary nr. 9), Școala Centrală (strada Icoanei nr. 3-5), Casa Petrașcu (Piața Romană nr. 5; în zilele noastre găzduiește librăria Bastilia), dar și în alte orașe: Banca de Comerț din Craiova, Palatul administrativ din Galați.

După ce a trecut printr-un proces de restaurare încheiat anul acesta, casa din București a arhitectului (sediul Ordinului Arhitecților din România) din strada Pictor Verona nr. 19 găzduiește acum expoziția de fotografie „Mincu. Un secol înainte“.

Expoziția este deschisă până pe 16 decembrie 2012, de luni până vineri, între orele 10 și 17.

Loc: Casa Ion Mincu, str. Arthur Verona nr. 19

Un comentariu

 1. Ionut
  22 noiembrie 2012 at 13:13

  Sunt unul din numeroasa echipa ce a participat la renovarea si reconditionarea imobilului de pe Arthur Verona, sub indrumarea domnului arhitect Serban Sturdza.
  Rezultatul este unl remarcabil.
  Merita aceasta vizita macar pentru imobil daca nu sunteti pasionati de pictura.

  Vizionare placuta!

Adaugă un comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publicată. (*) - câmpuri obligatorii

*

Vreau să primesc notificări prin e-mail când apar comentarii noi.
Dacă doriți să primiți notificări fără a scrie acum un comentariu, click aici.