Bienala de Artă Contemporană București, ediția a 6-a, aprehensiune, înțelegerea prin frica de a înțelege

Foto 1

Finalul de săptămână a marcat deschiderea oficială a Bucharest Biennale 6 – Bienala de artă contemporană din București, singurul eveniment de asemenea anvergură din sud-estul Europei. Tema centrală a BB6 este „Aprehensiune. Înțelegerea prin teama de a înțelege”, iar curatorul bienalei este Gergő Horváth. Lista de artiști care expun în cadrul evenimentul, desfășurat între 23 mai și 24 iulie, cuprinde personalități marcante din arta contemporană internațională.

Bucharest Biennale se desfășoară în patru locuri din București, unde puteți admira lucrările artiștilor: Pavilion – Centrul pentru Artă Contemporană București (Strada C.A. Rosetti nr. 36), Combinatul Fondului Plastic (Strada Băiculești nr. 29), Muzeul Țăranului Român (Șoseaua Kiseleff nr. 3) și Institutul de Studii Politice din cadrul Universității București (Strada Spiru Haret nr. 8).

În cadrul unei conferințe de presă, curatorul evenimentului, Gergő Horváth, a explicat conceptul adoptat pentru această ediție de bienală. În viziunea sa frica este un factor care de cele mai multe ori ne oprește să învățăm lucruri noi. Pornind de la această idee, folosirea fricii ca un mijloc de învățare este intens promovată prin lucrări extrem de diferite dar cu mesaje subliminale și concentrate pe expresivitate contemporană.

Foto 2

Lista artiștilor care expun în cadrul Bucharest Biennale 6 îi cuprinde pe Carlos Aires, Matei Arnăutu, Dan Beudean, Adrian Dan, Dromedar, Arantxa Etcheverria, Filip Gilissen, Bjørn Erik Haugen, Jan Kaila, Cezar Lăzărescu & 1+1, Raqs Media Collective, Marilena Preda-Sânc, Gabriel Stoian, Stephanie Syjuco, János Sugár, Alejandro Vidal, Erwin Wurm, Mihai Zgondoiu și Zoltán Béla.

Bilete pentru vizitarea celor patru locuri care găzduiesc exponate ale Bienalei de Artă Contemporană pot fi cumpărate de la centrul Pavilion.

Foto: Andrei Constantinescu

Adaugă un comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publicată. (*) - câmpuri obligatorii

*

Vreau să primesc notificări prin e-mail când apar comentarii noi.
Dacă doriți să primiți notificări fără a scrie acum un comentariu, click aici.