Meserii și prăvălii

BițaColor și Școala de Mecanică de Biciclete

13 iunie 2014

Pentru a repara biciclete n-ai nevoie de bani mulți sau de studii înalte, îți trebuie multă răbdare, pasiune și un dram de curaj. Noi credem că meseria de mecanic de biciclete poate fi învățată de oricine, indiferent de statutul social, ocupație sau etnie.

Școala de mecanică - BițaColor

Când vi se strică bicicleta, vă ajută un mecanic pe a cărui carte de muncă scrie „reparații electrocasnice” sau „reparații de uz casnic și gospodăresc”. Conform codului CAEN, meseria de mecanic de biciclete nu există, deși piața de biciclete este în creștere și oferă locuri de muncă.

Pornind de la faptul că avem nevoie de oameni pricepuți care să-și repare singuri bicicleta și să-i ajute și pe alții, BițaColor a organizat anul acesta prima ediție a Școlii de Mecanică de Biciclete, o serie de cursuri gratuite pentru tinerii din București care doresc să învețe să meșterească la biciclete. Timp de două luni, 40 de tineri cu vârste cuprinse între 10 și 25 de ani, provenind din diferite medii sociale, au participat la cursuri și au învățat cum să devină proprii lor mecanici de biciclete.

Pe lângă mecanică de biciclete, am încercat să le arătăm tinerilor că poți construi o întreagă lume în jurul celor două roți, de la obiecte de decor până la curierat și sport de performanță. Printre invitații speciali ai școlii s-au numărat sportivul Ciprian Bălănescu și oameni care au mici afaceri pe două roți: Tribul, Sinapseria, Turific Handmade, Școala de Pedalat și mulți alții. Ne-am dorit să-i inspirăm de băieții și fetele care au participat la cursuri să-și urmeze pasiunile și să încerce să descopere ce le place cu adevărat.

Ideea unei astfel de școli a venit din dorința de a transmite pasiunea noastră pentru biciclete. Ne-am dorit să deschidem o școală informală în care oricine poate veni să învețe să meșterească la biciclete.

Școala de mecanică - BițaColor

După prima ediție a Școlii de Mecanică, câțiva tineri și-au găsit de lucru în magazine specializate, iar cei mai mulți vor să-și deschidă propriile ateliere sau să-și ajute prietenii când au probleme cu bicicleta.

Mai departe, noi ne dorim să ducem Școala de Mecanică în diferite comunități și cartiere de prin București, pentru ca tot mai mulți oameni să fie mereu în mișcare.

Dacă și tu vrei să înveți să-ți repari singur bicicleta, vino la Școala de Mecanică de Biciclete de la Street Delivery între 13-15 iunie.

Foto: BițaColor

BițaColor
Bd. Carol I, nr. 53
salut@bitacolor.ro
www.bitacolor.ro
Tel.: 0723 600 835 – Lucian Simion

Adaugă un comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publicată. (*) - câmpuri obligatorii

*

Vreau să primesc notificări prin e-mail când apar comentarii noi.
Dacă doriți să primiți notificări fără a scrie acum un comentariu, click aici.