Construcțiile și defrișările din Parcul Tineretului (Lumea copiilor) sunt ilegale

27 martie 2015

Curtea de Apel București a respins cererea Mărioarei Micșunescu de obligare a Primăriei București la emiterea avizului de defrișare în Parcul Tineretului.

La jumătatea lunii mai, în Parcul Tineretului, zona Lumea Copiilor, au început să fie tăiați copaci și să se excaveze, pentru ridicarea unui ansamblu rezidențial de vile cu două etaje și mansardă.

Proprietara terenului (20.000 mp), Mărioara Micșunescu, a primit autorizația de construire pe acest teren, autorizație emisă cu mențiunea că este posibilă construcția numai după obținerea avizului de defrișare. Sentința definitivă făcută publică astăzi statuează că este ilegală defrișarea copacilor din Parcul Tineretului.

Din păcate, terenul aflat în proprietatea Mărioarei Micșunescu este deja defrișat aproape integral.

Președintele Asociației Salvați Bucureștiul, care a fost parte în proces, ne-a declarat că deja a fost intentat un alt proces proprietarei pentru restabilirea situației inițiale a terenului, respectiv demolarea construcțiilor și replantarea copacilor. De asemenea, Nicușor Dan afirmă că asociația pe care o conduce a sesizat Parchetul pentru toate aceste ilegalități.

Revenim cu informații.


Citește și „Protest împotriva defrișării ilegale a două hectare din Parcul Tineretului”.

Pentru mai multe informații, vezi și investigația RISE Project: Cum se ridică, ilegal, ultimul cartier de blocuri din Parcul Tineretului.

Adaugă un comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publicată. (*) - câmpuri obligatorii

*

Vreau să primesc notificări prin e-mail când apar comentarii noi.
Dacă doriți să primiți notificări fără a scrie acum un comentariu, click aici.