Inaugurare TNB, varianta bine făcută

18 aprilie 2015

Teatrul Național „I.L. Caragiale” din București va fi inaugurat cum se cade, prin premiera spectacolului „Înșir’te mărgărite”. Versiunea scenică îi aparține lui Dan Puric și este inspirată din feeria–poem dramatic a lui Victor Eftimiu. În acest fel va fi inaugurată și Sala Mare a Teatrului Național din București.

Clădirea cea nouă înseamnă o reparație morală și estetic: a fost reconstruită clădirea originală, inaugurată în decembrie 1973. Noua construcție are stil, conține o metaforă și este mai creativă decât cea rezultată din ordinul lui Nicolae Ceaușescu, care a profitat de un incendiu ce a avariat „pălăria” teatrului la sfârșitul anilor ’70 și a cerut remodelarea clădirii pentru că nu amintea de o „casă” în stil clasic. Nu respecta tiparele regimului, deci trebuia înregimentată. Mai multe despre istoric veți afla accesând pagina dedicată de pe site-ul TNB.

pasaj-tnbSursă foto: simplybucharest.ro

Teatrul Național BucureștiFoto: Ion Alexandru

Piesa „Înșir’te mărgărite” ne ghidează către a descoperi un univers plin de culoare și de poezie: 80 de interpreți, de la actori debutanți la nume consacrate, 300 de costume și o mulțime de pălării impresionante, minuțios lucrate în atelierele teatrului, muzică originală semnată de Gheorghe Zamfir, pantomimă, step, dans și balet, reunite într-o viziune regizorală debordantă, de care ne putem bucura cu toții.

Feeria dramatică a lui Victor Eftimiu a fost jucată pentru prima dată pe scena Teatrului Național din București în 1911. Cu această piesă, considerată eveniment de criticul Eugen Lovinescu, autorul devenea faimos la numai 22 de ani. De atunci, textul a suferit modificări și a fost montat în numeroase versiuni pe scenele țării.

Scenografia și costumele sunt semnate de Doina Levintza, iar în rolurile principale îi vom vedea pe: Dan Puric, Constantin Dinulescu, Amalia Ciolan, Maria Dinulescu/Beatrice Rubică, Lari Giorgescu/Ștefan Ruxanda, Silviu Biriș/Gavril Pătru, Irina Cojar, Carmen Ionescu, Ovidiu Cuncea, Alexandru Hasnaș, Axel Moustache, Eduard Adam, Oana Vânătoru, Afrodita Androne, Iuliana Moise, Tatiana Constantin, Erika Băieșu, Violeta Huluba, Florin Roșu, Silviu Oltean.

Premiera oficială a spectacolului va avea loc sâmbătă, 18 aprilie 2015, iar primele întâlniri cu publicul spectator în zilele de 19, 21, 29 și 30 aprilie, de la ora 19:00. În acest moment mai sunt bilete doar pentru reprezentațiile din 29 și 30 aprilie.

Teatrul Național BucureștiFoto: Ion Alexandru

Am aflat asta accesând site-ul TNB. Ne-a plăcut ce-am văzut, merită lăudat și să vă spunem și dvs. Designul este aerisit, plăcut, informația bine structurată și ușor accesibilă și, cel mai important, site-ul este funcțional! Ne oferă posibilitatea de a ne creea cont de utilizator, de care avem nevoie pentru a comanda bilete. La unele spectacole avem nevoie de cont pentru a consulta prețurile, ceea ce este un mic minus. Prețurile ar trebui să fie accesibile în cazul fiecărei piese fără condiționare.

Putem cumpăra bilete și online, dar în submeniul Agenția de bilete de la rubrica Bilete este prezentat și programul caselor de bilete, plus date de contact: telefon și adresă de e-mail. TNB are și pagină de facebook.

Softul vă selectează automat cele mai bune locuri dintre cele disponibile, dar vă oferă și posibilitatea de a alege dvs. personal.

Prețuri

  • VIP: 100 de lei
  • Categoria I: 70 de lei
  • Categoria a II-a: 50 de lei
  • Categoria a III-a: 20 de lei

Mai multe fotografii din București pe blogul lui Ion Alexandru, ourbucharest.blogspot.ro

Adaugă un comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publicată. (*) - câmpuri obligatorii

*

Vreau să primesc notificări prin e-mail când apar comentarii noi.
Dacă doriți să primiți notificări fără a scrie acum un comentariu, click aici.